Historieafsnit om Cuppingbehandlingen

Cuppingens oprindelse:

Cupping-terapi menes at have sin oprindelse i det gamle Egypten med dokumentation, der går tilbage til 1550 f.Kr.
Praksissen blev nævnt i "Ebers Papyrus", som er en af de ældste medicinske lærebøger.
I begyndelsen brugte man dyrehorn , som man opvarmede ved hjælp af ild - dette skabte et vaccum, der sugede huden op i koppen.

Metoden, hvor der anvendes ild er den metode, der benyttes hos Skønhed & Fiskespa Af Sabrina. Læs mere her Huden bliver ikke brændt og behandlingen har samme smertelindrene, muskelafslappende og udrensende effekt, som behandling udført med brug af plastikkopper eller silikonekopper (Se sætningen nedenfor med erstatning til disse typer kopper).

Dyrehorn blev gradvist erstattet af bambuskopper , som senere blev erstattet af glas, metal, silikonekopper eller plastikkopper. Cupping spredte sig til forskellige dele af verden, herunder Kina og Mellemøsten i årene 600-900 e. Kr. , hvor behandlingen blev en væsentlig del af traditionel kinesisk medicin.

Cupping spredte sig til mange europæiske lande mellem det 14. og 17. århundrede, især under Renæssancen . Sidstnævte betegnede perioden for genopdagelsen og genopblomstringen af den klassiske antiks kultur, kunst, filosofi og videnskab herunder Cuppingbehandlingen, som havde været delvist glemt eller undertrykt i middelalderen.


Interessen for og brugen af Cupping idag

Cupping har oplevet en genopblussen i popularitet i det 21. århundrede, især i Vesten, hvor det nu anvendes i forskellige alternative og komplementære behandlingsmetoder fx. i sammenhæng med fysioterapi og akupunktur.

I moderne tid er cupping genopstået som en populær holistisk behandlingsmetode, takket være en lang række berømtheder, der personligt har brugt det, og sociale medier, der i stor grad har været med til at sprede nyheden om denne gamle alternative helbredelsesmetode over hele verden.

Desuden, med den stigende popularitet og efterspørgsel efter holistiske og alternative behandlingsmetoder , vender flere og flere mennesker sig mod holistiske behandlingsmuligheder som fx. akupunktur, zoneterapi, kiropraktik, urtemedicin og dermed også cupping.


Hvordan udføres Cupping og hvad er Cupping godt for?

I dag bruges Cupping særligt med det formål at behandle for muskelømhed, myoser, hold i nakken og smerter generelt. Området der oftest fokuseres på er ryggen , men Cupping kan i bund og grund bruges på alle områder af kroppen også ansigtet.

Til Cupping i ansigtet anvendes særlige små kopper fra 1 cm til 5 cm. i diameter.
Hos Skønhed og Fiskespa af Sabrina tilpasses cuppingbehandlingen , som alle mine øvrige behandlinger, helt efter dine individuelle behov.
Jeg fokuserer på, hvordan du har det lige nu, og tilpasser behandlingen derefter.
Jeg starter med at finde ud af, hvor du har ondt , så mit "arbejdsområde" er lokaliseret fx. nakke, skuldre eller lænd.

Kopperne placeres på disse områder og jeg masserer/trækker dem rundt på området for at løsne spændingerne.

Efter behandlingen kan du opleve de karakteristiske røde mærker , hvor kopperne har siddet. Dette er helt normalt og ufarligt. Det er tegn på, at der er en del ophobning af affaldsstoffer i bindevævet. Cupping kaldes derfor også "bindevævsmassage" . (Bindevævet er det væv, hvor affaldsstoffer og væske samler sig og kan resultere i smerter.)
Affaldsstoffer er løsnet og skal skylles ud med vand for at få den udrensende effekt som Cupping også giver udover den smertelindrende effekt.
Mærkerne forsvinder typisk efter 1-2 uger Det er en god idé at drikke rigeligt med væske dagen efter behandlingen


Cupping fungerer som en dybdegående massage og kan derfor være nyttig i mange situationer. Cupping bruges især på kunder, som fx. har stillesiddende arbejde, dyrker meget sport eller hvis man har lavet et uhensigtsmæssigt løft , som har givet spændinger
. Behandlingen er effektiv mod muskelsmerter og ledproblemer som musearm, spændingshovedpine og spændinger i nakke og skuldre.

Pris på Cupping/bindevævsmassage

  • 45 min. - 350,-

NB: Tidsbestilling påkrævet

Book din tid nu